kategóriák

Viharlámpa zöld

Cikkszám: 260000071

Viharlámpa zöldLeírásA leggyakrabban használt petróleumlámpa a pléhből készül kanócos fajta, amit minden gond nélkül földre helyezhet vagy felakaszthat. A petróleumlámpa ellenálló és stabilan áll, ezért szeles, esős időben és nedves helyisége..

1 520Ft (Nettó ár: 1 197Ft)

Viharlámpa zöld

Leírás

A leggyakrabban használt petróleumlámpa a pléhből készül kanócos fajta, amit minden gond nélkül földre helyezhet vagy felakaszthat. A petróleumlámpa ellenálló és stabilan áll, ezért szeles, esős időben és nedves helyiségekben is használható. 

A petróleumlámpa petróleumtartályból, kanócból, üvegbúrából, cilinderből és esetleg további különböző segítő vagy díszítő elemből áll. A lámpa cilindere képezi a kéményt, amin friss levegő áramlik be át az oldalcsöveken, eljutva a lánghoz, amit aztán formálja és élteti a lángot, hogy szép vékony és lapos legyen.
 
A lámpa megtöltése és fontos figyelmeztetés: A lámpát soha ne töltse fel akkor, amikor ég, vagy nyílt láng közelébe. A lámpa feltöltéséhez csavarozza le a fedelet. A lámpát tölcsér segítségével lámpaolajjal (paraffin) töltse fel. maximum a  tartály 3/4-ig. Gondoskodjon róla, hogy az olajat ne öntse mellé. Ha mégis mellé öntötte, száraz ronggyal törölje fel még a lámpa meggyújtása előtt. Bizonyosodjon meg róla, hogy a tartályban nincs víz.
 
A lámpa égője egy sima kanóc, ami pamutból készül. Ennek alsó részét mártják petróleumba, ami könnyedén felszívja, és magában tartja; felső része a kanóc csövéből körülbelül 2 cm-re kilóg, ezzel lehet szabályozni a fény erősségét. A láng mérete szabályozható attól függően, hogy a kanóc mekkora része lóg ki a csőből. Ez a cső veszi körül a kanócot, valamint azt is biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű levegő kerüljön a lámpaégőbe.
 
A lámpa meggyújtása és fontos figyelmeztetés: Várjon hozzávetőleg 5-7 percet, hogy a kanóc felszívja az olajat. Távolítsa el az üvegbúrát és a kanócot egy hosszú gyufával gyújtsa meg. A lámpa oldalán lévő gombot tekerje el azért, hogy pontosan beállítsa a láng nagyságát. A láng nem lehet 3 cm-nél magasabb! Ha a láng túlságosan magas, akkor oltsa el. Távolítsa el a kanóc maradványait és csökkentse a kanóc hosszát. Ezután újra gyújtsa meg a kanócot.
 
A lámpa eloltása: Addig tekerje le a lámpa oldalán található gombot, amíg a láng ki nem alszik. A lángot soha, semmilyen esetben se oltsa el vízzel!


Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!