kategóriák

Higanymentes lázmérő

Cikkszám: 210000013

Orvosi pontosságú, klasszikus klinikai üveglázmérő, amely teljesen ártalmatlan higanymentes, környezetbarát mérőfolyadékkal van töltve. A speciális lerázó-tok segítségével könnyen és egyszerűen kezelhető. A lázmérő dezinfekciós folyadé..

    Nettó Bruttó Kedvezmény
    5 db tól 1 963Ft 2 493Ft 10 %
2 770Ft (Nettó ár: 2 181Ft)

Orvosi pontosságú, klasszikus klinikai üveglázmérő, amely teljesen ártalmatlan higanymentes, környezetbarát mérőfolyadékkal van töltve. A speciális lerázó-tok segítségével könnyen és egyszerűen kezelhető. A lázmérő dezinfekciós folyadékkal fertőtleníthető, antiallergén és korlátlan ideig használható.

Az klinikai üveglázmérő kizárólag a testhőmérséklet mérésére szolgáló eszköz. Minden használat megkezdése előtt a minél pontosabb mérési eredmény érdekében, a lázmérő mérőszálát legalább 36°C fokig szükséges lerázni.
A mérési idő orális és rektális alkalmazás esetén egyaránt 2 perc, hónaljban történő méréskor a mérési idő kb. 3 perc.

A lázmérőt a mérés elvégzése után az egyedülálló lerázó-tokba visszahelyezve és rögzítve, a tok szárát két ujjunk közé fogva, egyszerű és laza mozdulatokkal könnyedén alaphelyzetbe rázhatjuk .

 Figyelmeztetés:
– 10 éves kor alatt nem javasolt a lázmérő orális használata.
– Gyermekeknél a rektális méréskor tartsa meg a lázmérő üveg végét, és ügyeljen rá, nehogy túl mélyre hatoljon a mérővég vagy kicsússzon a végbélből.
– A mérés előtt legalább fél órával kerülje a fürdőt, étkezést vagy dohányzást.
– A lázmérő speciális alkalmazásokra nem alkalmas(pl. idő előtti terhesség vizsgálata, ovulációs hőmérő stb.)

Az klinikai üveglázmérő alkalmazása során kerülni kell a lázmérő leejtését, odaütését tárgyakhoz, vagy bármiféle változtatást eszközölni rajta, mely a lázmérő sérülését eredményezheti.

Előnyei:

  • könnyű, praktikus használat a lerázó-tok segítségével,
  • higany és egyéb méreganyagtól mentes mérőfolyadék,
  • 100% vízálló és 100% fertőtleníthető (hőlég sterilizálóban),
  • antiallergén (sem nikkel, sem PVC),
  • élethossznyi üzemképesség (nincs szükség elemre)

Az klinikai üveglázmérő orvosi pontosságú mérési eredményeket biztosít, amely a forgalomba hozatalt megelőző – a Mérésügyi Hivatal által felügyelt laboratóriumban egyenként elvégzett –  átvizsgálásnak és kalibrálásnak köszönhető.

Az ipari higiénia általános szabályai szerint a termék kockázatot nem jelent. Hogyha a hőmérő eltörik, szappannal egyszerűen le kell mosni a bőrről. Ha az anyag a földre kerül, puha ruhával szedje föl, szappanos vízzel törölje át.

Műszaki információk Mérési tartomány: +35 °C és 42 °C között, Felosztás: 0,1 °C, pontosság: 0,1 ° C – 0,15 °C Mérőfolyadék: Ga, In, Sn – fém töltőanyag a 93/42/EGK irányelv szerint Alkalmazott szabványok: DIN EN12470-1 Termék megfelelőség: CE – 1023 

Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!