kategóriák

Borélesztő Uvaferm 228

  AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ FEHÉRBOR ÉS GYÜMÖLCSCEFRE ERJESZTÉSHEZ Illatos, fajtajelleges, szép fehérborok (Muscat és Irsai fajták, Cserszegi, Tramini, Chardonnay stb.) intenzív fajta és gyümölcsillatú párlatok (meggy, alma, körte, b..

  • Nettó ár: 598Ft
  • Cikkszám: 240000089
760Ft

 

AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ FEHÉRBOR ÉS GYÜMÖLCSCEFRE ERJESZTÉSHEZ

Illatos, fajtajelleges, szép fehérborok (Muscat és Irsai fajták, Cserszegi, Tramini, Chardonnay stb.) intenzív fajta
és gyümölcsillatú párlatok (meggy, alma, körte, birsalma, szőlő)
Termék törzs:
Szelektált, szárított Saccharomyces cerevisiae fajélesztő. Danstari kutatómunka eredménye, törzsneve: D51228. Steinberger néven is ismert. Az FVM Egri Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet ajánlásával.
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:
A 228-nak igen rövid az előerjedési fázisa (2-6 óra). A 228-calerjesztett borok kiemelkedően aromagazdagok (erős ß-
glükozidáz aktivitás) és gyönyörűentisztulnak.
ALKOHOLREZISZTENCIA: A 228 16 tf%-ig alkoholtűrő.
HABKÉPZÉS:
Nem képez habot.
HŐMÉRSÉKLETIGÉNY:
A 228 erjesztési aktivitása 6-7oC-on kezdődik. Optimális erjedésihőmérséklettartománya 15 és 25oCközött van.
18-20oC között hozza az élesztő azaromamaximumot, ehhez a maximumhoz képest alacsonyabb hőmérsékletű erjesztésnél kissé
visszafogottabb, viszont elegánsabb lesz a bor illata.
ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS:
A 228 az érzékszervi tulajdonságokat pozitívanbefolyásolja, hidegerjesztésnél (15oC alatt is) látványosan fokozza a fajtajelleget. Elsősorbanolyan fajtáknál ajánlott, melyek aromaanyagai között a terpénalkoholok jelentős szereppelbírnak (muskotály fajták, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegifűszeres, Tramini, Leányka,Királyleányka stb.).
A 228 egyébként a még elsődleges illatban szegény Furmint fajtából is kihozza a fajtajelleget.
Chardonnay fajtát telt, testes, fajtajelleges karakterűre erjeszti. Barrikban erjesztésre, chipses együtterjesztésre is kiválóan alkalmas. Az almasavbontó baktériumokkal kompatibilis élesztő. Ajánljuk még illatos, fajtajelleges rozé borok erjesztésére.
ADAGOLÁS:
Fehérborok mustja20-30 g/hl Rozé erjesztés30 g/hl Barrikban erjesztés30-50 g/hlVontatott vagy leállt erjedés esetén 30-50 g/hl
MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS:REHIDRATÁCIÓ UTÁN. Az optimális élesztőaktivitáseléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű 35-40oC(max. 40oC)hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben feloldjuk. 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jólkeverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10oC-ot. Megoldás: egy-vagy kétlépéses szoktatás.
TÁROLÁS:
Száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig megfelelő aktivitású marad. Optimálistárolási körülmények: száraz hely, 5-15oC hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó!

Adagolás:20-50g/hl
Kiszerelési egység:20g

Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!