kategóriák

Kénlap 12db-os

Cikkszám: 240000105

Pincegazdaságokban a kénlapot borászati célokra használják, a pince levegőjét fertőtlenítik, illetve az üresen álló, kiürült hordókat kénezik vele. A meggyújtott kénszeletből kéndioxid szabadul fel. Adagolás: a csomagban található kénlapok egy sze..

240Ft (Nettó ár: 189Ft)

Pincegazdaságokban a kénlapot borászati célokra használják, a pince levegőjét fertőtlenítik, illetve az üresen álló, kiürült hordókat kénezik vele. A meggyújtott kénszeletből kéndioxid szabadul fel.

Adagolás: a csomagban található kénlapok egy szeletje 1 hl űrtartalmú hordó kénezéséhez elegendő. A hordó űrtartalmának figyelembevételével a kiválasztott mennyiséget (szükség esetén a szelet eltörhető) egy drótdarabra fűzze fel (rézdrót használata kerülendő!). Az így elkészített egységeket a szeletek tetejénél gyújtsa meg, majd helyezze a hordó szájába, dugja a dugót a hordóba és a drót végét fordítsa a hordóra. 24 óra elteltével a drótot emelje ki a hordóból, ügyelve arra, hogy a szeletek maradványai egyben maradjanak. Amennyiben el nem éget részek maradnak a szeleteken, úgy ismételje meg az eljárást. Többszöri sikertelen égetés esetén a hordó tisztításra szorul.

Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!