kategóriák

Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae

Cikkszám: 240000085

BorélesztőSaccharomyces Cerevisiae Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.Adagolás:20-40g/hlKiszerelési egység:20g A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italiparialkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, termész..

300Ft (Nettó ár: 236Ft)

Borélesztő
Saccharomyces Cerevisiae

Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.
Adagolás:20-40g/hl
Kiszerelési egység:20g

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italiparialkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja azalkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.
Erjesztési tulajdosnágok:
Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.Erjesztési hőmérséklet tartomány: 15-34 ºC hőmérséklet tartományban erjesztőképes.
Használati utasítás:
Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű
35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.
Tárolás és kezelés:
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a
maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástólszámított 24 hónapig stabil marad.

Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!