kategóriák

Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10g

Cikkszám: 240000091

Aromafelszabadító enzimLallzyme Beta 10g Illatos és buké szőlőfajták újborainak, valamint alma-, körte-, szőlő- stb. pálinkák cefréinek kezelésére.Adagolás:5g/hlKiszerelési egység:10g   LALLZYME®β Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-..

1 830Ft (Nettó ár: 1 441Ft)

Aromafelszabadító enzim
Lallzyme Beta 10g

Illatos és buké szőlőfajták újborainak, valamint alma-, körte-, szőlő- stb. pálinkák cefréinek kezelésére.
Adagolás:5g/hl
Kiszerelési egység:10g

 

LALLZYME®β

Nagykoncentrációjú enzimkészítmény β-glükozidáz aktivitással,a fajtaaroma fokozására illatos fehér fajták újboraiban.

TERMÉK:A Lallzyme®β szelektált enzimek keveréke, mely főleg a fajtaaroma felszabadítására és a bor organoleptikus tulajdonságainak javítására alkalmas. A Lallzyme®β-t a világ sok borvidékén alkalmazzák az illat és íz fokozására. Alkalmazása hasznos az érzékszervileg sok fajtánál igen pozitív nor-izoprenoidok mennyiségének növelésében is (nagyon fontos pl. a Chardonnay-nál és rizlingeknél is).A Lallzyme®β-t az EU-

ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális enzimekből.

AKTIVITÁS:A Lallzyme®β nagy hatású terpénalkohol és terpéndiol felszabadító enzimkészítmény. A β erősebb fajtajelleget és jobb érzékszervi minőséget eredményez.

A Lallzyme®β enzimaktivitása borokban egyedülálló: magas alkohol-, SO2-és savtartalom, valamint alacsony pH mellett is jól használható. A β nagy koncentrációjú, pektináz, béta-glükozidáz, arabinozidáz és ramnozidáz aktivitású enzimkészítmény, amely lebontja az aromakötő molekulákat. Az érzékszervileg inaktív, kötött terpénalkoholokból (=aromaprekurzorok) hatékonyan szabadítja fel az érzékszervileg aktív, szabad terpénalkoholokat, és így fokozza a bor illat és ízintenzitását, fajtajellegét. A β jól tolerálja az alacsony hőmérsékletet is, és 8-55oC-os hőmérséklet-

tartományban aktív. Az enzimkészítmény nagy aktivitása miatt a kötött terpénolkomponensek felszabadításának reakcióideje 12oC-on, a hőmérséklettől függően, 2-

4 hétig tart. Az enzimaktivitást bentonitadagolással blokkolni lehet.

ALKALMAZÁS:

Legjobb hatásfokkal az erjedés során vagy közvetlen az erjedés után alkalmazhatjuk,

mivel a bor ebben az állapotában sok diszaharidhoz és glükózhoz glikozidosan kötött terpénalkoholt és terpéndiolt tartalmaz. A β-t célszerű végerjedésben vagy az első fejtés során a borhoz keverni (2-5 g/hl). A technológia folytonossága miatt az enzimeket legkésőbb a derítést megelőzően 2-4 héttel adjuk a borhoz. Így az enzimreakciók teljesen lejátszódnak, és ezután következhet a tételek derítése, majd szűrése. A sorrendiség azért szerencsés így, mert ha a derítés, szűrés után alkalmazzuk az enzimeket, újra derítenünk kell, hogy az enzimfehérjéket is eltávolítsuk a borból. A Lallzyme β-t nagyobb dózissal (5 g/hl) alkalmazva olyan aromatikus tételek készíthetők, amelyek jó házasítási alapot adnak nagyobb mennyiségek fajtajellegének javításához.

ÍZKARAKTER: A bor teltebb, gazdagabb és gyümölcsösebb lesz az enzim által felszabadított fajtaaromák miatt. A Lallzyme β-val történő kezelés javítja a bor érzékszervi tulajdonságait.

AROMAPROFIL: A β-s kezelés gazdagabb, tisztább fajta-és termőhelyi jelleg kifejlődését teszi lehetővé a borban. Az aroma stabilitása és gyümölcsös karaktere megőrződik az érlelés során is.

ÖKONÓMIAI ÉRVEK AZ ALKALMAZÁS MELLETT:

A β z aromaanyagok jobb kihozatalát és stabilitását okozza, növeli az aromapotenciált és a fajtajelleget, így értékesebbé teszi a bort.

ADAGOLÁS:

2-5g Lallzyme®β1 hl borhoz (egy db 100g-os doboz 20-50 hlborhoz). Adagolás előtt az enzimet oldjuk fel 15-25 oC-os borban.

TÁROLÁS:

Száraz hűvös helyen (5-20 oC) tárolandó. A Lallzyme®β, por alakú enzimkészítmény,

20 oC- on történő tárolása esetén is évekig megőrzi nagy aktivitását.

ÓVINTÉZKEDÉSEK:

Az enzim készítmény porának belélegzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.

 

Ehhez a termékhez még nem írtak véleményt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!