Bevásárlókosár
0 0 cikk
Kategóriák
Gyorskeresés
Ide kell beírni a keresett cikk nevét.
Összetett keresés
Információk

Főoldal » Katalógus » Pálinkafőzők »


Pálinkafőző üstházzal, keverőlapáttal, 80L

80 literes pálinkafőző házi használatra tervezve ajándék hőmérővel!

Ajándékok                    

Akciónk keretein belül                  

  1. házhozszállítás országon belül
  2. 0-100-as szeszfokoló
  3. fokolóhenger
  4. beépített, cserélhető fejhőmérő
  5. beépített, cserélhető vízhőmérő

A készülékek rozsdamentes, átfolyós hűtővel is rendelhetők!

Átfolyós hűtő felár: 20 000 Ft

Működés:

Vízzáró tölcsér csatlakozón keresztül  érkezik a párlatgőz a páracsőből az átfolyós hűtőbe. A gőz lefelé áramlás közben lecsapódik és a csövek falán lefolyva lehűl. A lehűlt párlat az alsó gyűjtő részen kifolyik az epruvettába vagy egyéb szedőedénybe.

Előnyök

  • kis helyigény: a palack átmérője 16 cm, vasháromláb átmérő kb. 50 cm
  • víztakarékos: 50-80 l/h, legmodernebb üzemi technika
  • időtálló anyagösszetétel: élelmiszeripari nemesacél, saválló, rozsdamentes, nem mágnesezhető

Használatához csapvíz vagy egyéb stabil nyomású vízbetáp kell, mivel a hűtőben folyamatos, lassú vízáramlást kell fenntartani!


tartályos hűtő: 6 spirálos hűtőberendezéseink lényegesen jobb hatásfokú, víztakarékos hűtést tesznek lehetővé! Használatuk nyári időszakban sem jelent problémát! A desztillált gőz teljes mértékben kondenzál (kicsapódik) nincs párlat és aroma-anyag "szökés"! Minden értékes aromakomponenst visszakapunk folyadék formában! 60 literes mérettől mindenképp az 6 spirálos hűtőket javasoljuk!                       

Beépített fenékkeverő: Megakadályozza a legsűrűbb cefre leégését is a 4 ponton rögzített stabil kétkarú láncos fenékkeverő. Keverés hatására a hőmérséklet eloszlás és a lepárlás egyenletes lesz. A beépített keverő gyorsabb lepárlást, kevesebb fűtőanyag felhasználást és tisztább középpárlatot (jobb pálinkát) eredményez. Egy cefrefőzés, keverővel átlagosan 3 óra, keverő nélküli üstök esetén 6-7 óra. Keverő mindenképp kell a cefrefőző üstbe. A keverőlánc a saját súlyánál fogva felveszi az íves fenéklemez alakját, hogy a lehető legjobban felkeverje a cefrét. Mivel a cefre keverés közben olajozza a láncot, ezért nem koptatja a fenéklemezt.                          

Vízzár: A kupola és az üst csatlakozásának tömítése a legmodernebb, vízzáras technikával történik. A vízzáras tömítés a legbiztonságosabb módszer, mivel megakadályozza, hogy a készülékben túlnyomás alakuljon ki. Ezek a vízzáras pálinkafőzők sosem robbanhatnak fel, biztonságosan használhatók.
                             
Vízzáras csatlakozású páracső:

A páracső kapcsolódása szintén biztonsági, vízzáró csészéken keresztül történik.                   

Billenthető üstház: Robosztus, hosszú billentő kar és egy hátsó billentést rásegítő fogantyú segítségével gyorsan és biztonságosan tudjuk üríteni az üstben visszamaradt slempét.  Üstház festése fekete kandallófesték.           

Belső hővédő lemez: A 100 literes pálinkafőző üstházában egy a tűzteret körülfogó lemez talható, amely védi az üstházat a túlzott hőhatástól. A kisebb berendzésknél erre nincs szükség, mivel a fűtéshez megfelelő hőmennyiség lényegesen kisebb.                                   

Fűtési mód: Fa és gáztüzelési lehetőség. Fa vagy gáz tüzeléssel nagyobb mennyiségű cefre is kényelmesen kifőzhető. A szimplafalú üstök jellemzője, hogy rendkívül enerigatakarékosak. 80 liter cefre kifőzéséhez egy száz literes üstben 20-25 kg keményfa vagy 3-3,5 kg PB gáz szükséges.                              

Lepárlás ideje:Cefrefőzés tele üst esetén (80l): átlagosan 3 óra.
Finomítás tele üst esetén átlagosan 4 óra.                

Vörösréz: A készülék 99 %-nál nagyobb tisztaságú vörösréz lemezből készül. Amelyet a Tüv bevizsgálási tanúsítvány bizonyít. A vörösréznek fontos katalizátor szerepe van a lepárlás során. Egyrészt serkenti új lepárlási aromák létrejöttét, másrészt megköt a cefréből származó szennyező komponenseket, mint például mérgező hidrogén cianidot és szúrós szagú kénvegyületeket.                              

Bevizsgálva: Készülékeinket a TÜV Rheinland német minőségbiztosító vizsgálta be. A készülékek a higiéniai és kémiai vizsgálatoknak egyaránt magasan megfeleltek. Otthoni főzéshez kizárólag gyári, bevizsgált, a magyar hatóság által elfogadott készülékek használhatók. A készülék származását igazolni kell.                     

Javasolt kifőzhető cefremennyiség: Száz literes pálinkafőzőt abban az estben érdemes vásárolni, amennyiben egy évben 500 liternél több cefre áll rendelkezésére, vagy időhiány végett gyorsan le szeretne tenni a pálinkafőzésről.                             

Párlat minőségének bizonyítéka: Készülékeinkkel főzőtt párlatok 2012-ben az I. Pálinka Világ Kupán /Gyula, Budapest/ valamint a XX. Magyar Országos Pálinka Versenyen ezüst- és arany érmeket nyertek. Ez a pálinkaverseny jelen pillanatban az ország legnagyobb, a Pálinka Nemzeti Tanács által is elismert versenye.        

Legkevesebb lefőzhető mennyiség: Mivel otthon jellemzően egy üsttel rendelkezünk az első főzést (cefrefőzést) és a második főzést (finomítást) is ugyanazon üsttel végezzük. 80-85 liter cefréből jellemzően 15-20 liter alszesz keletkezik. Egy szimplafalú 100 literes üsttel már 10-15 liter alszesz is finomítható. Ez nagy előnye a szimplafalú üstöknek a duplafalúakkal szemben, amelyeket legalább 40-50 százalékig fel kell tölteni.



Fontos:
Az első használat előtt végezzen egy tisztító lepárlást!



 264.000Ft  229.000Ft 
Ajánld ezt a terméket ismerőseidnek:
Facebook
Twitter
Iwiw
Startlap
Google Bookmark
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről


Mennyiség: