Bevásárlókosár
0 0 cikk
Kategóriák
Gyorskeresés
Ide kell beírni a keresett cikk nevét.
Összetett keresés
Információk

Főoldal » Katalógus » Borászati eszközök, fokolók » Borélesztők » 240000085


Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae
[240000085]

Borélesztő
Saccharomyces Cerevisiae

Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.
Adagolás:20-40g/hl
Kiszerelési egység:20g

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italiparialkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja azalkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.
Erjesztési tulajdosnágok:
Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.Erjesztési hőmérséklet tartomány: 15-34 ºC hőmérséklet tartományban erjesztőképes.
Használati utasítás:
Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű
35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.
Tárolás és kezelés:
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a
maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástólszámított 24 hónapig stabil marad.


 170Ft 
Ajánld ezt a terméket ismerőseidnek:
Facebook
Twitter
Iwiw
Startlap
Google Bookmark
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről


Mennyiség:
Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták meg


Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM

Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CMBorélesztő Uvaferm PM

Borélesztő Uvaferm PMBorélesztő Uvaferm 228

Borélesztő Uvaferm 228Borélesztő Danstil A

Borélesztő Danstil A